- SABEV ile Almanya ulusal düzeyde çalışan sosyal yardım örgütü Diakonisches Werk arasında imzalanan bir sözleşme ile daha önce 2009, 2010 ve 2011 yılları ile 2012, 2013 ve 2014 yılları içinde başarıyla uygulanan “Yeni Ülkenize Hazırlıklı Gelin” (Vorbereitet Ankommen zur neuen Heimat) adlı, kısa adıyla DİSA Projesi 2015, 2016 ve 2017 yılları için üçüncü kez üç yıl daha uzatılarak yeniden sürmeye başladı.
- Almanya Freiburg Üniversitesi ile SABEV’in ortak projesi olarak Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinden 12 öğrenci ile 13 kişilik grubun 30 Kasım-06 Aralık 2014 günleri arasında Freiburg’u ve Freiburg’daki yüksekokulu ziyaretlerinin geridönümü olarak Freiburg Sosyal Çalışma Öğrencileri 11 kişi 15-23 Mart 2015 günleri arasında Ankara’ya geldiler. Hacettepe Üniversitesini ve Ankara’daki sosyal hizmet kuruluşlarını gezdiler, bilgi aldılar. Göçmenlerle ilgili seminerlere katıldılar. Programın adı: Bir Başka Güzle (Mit anderen Augen).
- Aziz Şeker’in 2009 yılında SABEV Yayınları tarafından birinci baskısı yayınlanan 101 Soruda Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler adlı kitabının 2015 Mayıs’ında ikinci baskısı yapıldı.
- Ankara Kalkınma Ajansından alınan Yoksul Yaşlıların Sosyal Yaşama Katılmaları Projesi Ocak ayı itibariyle başarıyla sonlandırılmıştır.
- İlhan Tomanbay’ın Sosyal Çalışmayı Yapılandırmak adlı kitabın ikinci baskısı Ocak ayında SABEV yayınları arasında basıldı.
- C. Ankara Valiliği hizmeti olarak 1 Şubat 2011 yılında başlatılan Yaşam Destek Merkezi hizmeti başarıyla sürdürülmektedir.
- Almanya’ya Aile Birleşimi Yoluyla Gidecekler İçin Öncelikli Bilgiler adlı kitapçık 1 Şubat tarihiyle SABEV yayınları arasında çıktı. Derleyen: Nevriye Kayış.
- Özge Özgür tarafından yazılmış olan Çokkültürcü Sosyal Çalışma adlı kitap (araştırma) 14 Şubat tarihiyle SABEV yayınlarından yayınlandı.
- Doç. Dr. Özge Özgür ve Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Sabbağ tarafından yapılmış Kırsal Alanda Yaşlılık – Adıyaman Samsat Örneği adlı kitap 15 Şubat tarihiyle Adıyaman Üniversitesi ile SABEV ortak yayını olarak yayınlandı.
- 16 Şubat 2014 günü Olağan Genel Kurul Yapılarak Başkanlığa İlhan Tomanbay, İkinci Başkanlığa İsmail Demirdöven, Yazmanlığa Alçiçek Deren Tomanbay, Saymanlığa Faruk Güçlü, Üyeliğe Mehmet Tomanbay seçildiler.
- Aziz Şeker’in Homeros’tan Binboğalara Yaşar Kemal adlı kitabı SABEV yayınlarından Temmuz ayında yayınlandı.
- 06 09 2014. SABEV’in Istanbul Şubesi açılarak Büşra Çetmin şube başkanı, Rezzan Dirik Türkoğlu şube müdürü olarak görevlendirilmişlerdir.
- 25-28 Eylül günlerinde stand açarak Ankara’da Atatürk Kültür Merkezinde yapılan Çevre ve Belediyecilik Fuarına (City Tech) katıldık.
- Almanya Freiburg Üniversitesi ile SABEV’in ortak projesi olarak Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri 12 kişi (30 Kasım-06 Aralık) ile Freiburg Sosyal Çalışma Öğrencileri 11 kişi (15-23 Mart 2015) karşılıklı ziyaretlerde bulundular. Her iki üniversitede birer hafta göçmenlerle ilgili seminerlere katılıp kuruluş ziyaretleri yaptılar.
- 15 11 2014. MFİB tarafından Daday Projesi ile ilgili olarak haksız açılan dava konusunda vakfımızı savunmak üzere Avukat Acar Kadir Bayazıt ile sözleşme imzalandı. Bundan böyle Av. Acar Kadir Bayazıt SABEV’in hukuk danışmanı oldu.
- 24 Aralıkta ATO Congresium’da yapılan Tech Proje Pazarına katıldık. Masa açtık.
- SABEV Yaşamdestek personeliyle aylık eğitim ve değerlendirme toplantıları yapıldı.
- C. Ankara Valiliği hizmeti olarak 1 Şubat 2011 yılında başlatılan Yaşam Destek Merkezi hizmeti başarıyla sürdürülmektedir.
- Ercüment Erbay tarafından hazırlanan Evsizler – Sokakların Görünmeyen Yüzleri adlı kitap (araştırma) Nisan ayında SABEV yayınlarından çıktı.
- Ferit Berk tarafından yazılmış Avustralya Raporları adlı kitap Mayıs ayında SABEV yayınları arasına katıldı.
- Kahraman Eroğlu tarafından yazılmış olan Sürgün Günlükleri – Umutla Bütünleşen Bir Meslek: Sosyal Hizmet adlı kitabın Mayıs ayında dördüncü baskısı yapıldı.
- Ankara Kalkınma Ajansından alınan Yoksul Yaşlıların Sosyal Yaşama Katılmaları Projesi Temmuz ayında başlatılmıştır.
- SABEV tarafından 2011 yılından başlayarak T.C. Ankara Valiliğine verilen T.C. Ankara Valiliği Ankara Yaşam Destek hizmeti T.C. Ankara Valiliği Ankara Yaşamdestek Merkezi Faaliyet Raporu 2011-2013 Dönemi adlı rapor yayınlanarak T.C. Ankara Valiliğine ve kamuoyuna sunuldu.
- Emre Özcan tarafından yazılmış Günümüz Sosyolojisi Yazıları 1 adlı kitap Aralık ayında SABEV yayınlarına katıldı.
- Aziz Şeker tarafından yazılmış Toplumu Düşünmek – Toplumun Yaraları adlı kitap Aralık ayında SABEV yayınları arasına katıldı.
- SABEV Yaşamdestek personeliyle aylık eğitim ve değerlendirme toplantıları yapıldı.
- SABEV ile Diakonisches Werk arasında imzalanan bir sözleşme ile daha önce 2009, 2010 ve 2011 yılları içinde başarıyla uygulanan “Yeni Ülkenize Hazırlıklı Gelin” (Vorbereitet Ankommen zur neuen Heimat) adlı, kısa adıyla DİSA Projesi 2012, 2013 ve 2014 yılları için üç yıl daha uzatılarak yeniden sürmeye başladı.
- İlhan Tomanbay’ın Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetlerde Önce Kavram adlı kitabı Ocak ayında SABEV yayınları arasında çıktı.
- İbrahim Cılga ve Burcu Hatiboğlu imzasıyla hazırlanan Sosyal Bilimler ve Sosyal Hizmet Üzerine Düşünceler – Derleme adlı kitap Ocak 2012’de SABEV yayınları arasında yayınlandı.
- C. Ankara Valiliği hizmeti olarak 1 Şubat 2011 yılında başlatılan Yaşam Destek Merkezi hizmeti başarıyla sürdürülmektedir.
- Aziz Şeker tarafından yazılmış İnsanı Düşünmek – Dünyanın Mağdurları adlı kitap Şubat ayında SABEV yayınları arasına katıldı.
- Nur Sağlamer tarafından yazılan Kemoterapi Değil Kameltropi adlı kitap Mart 2012’de SABEV yayınları arasında yayınlandı.
- Kahraman Eroğlu tarafından yazılmış Sürgün Günlükleri – Umutla Bütünleşen Bir Meslek: Sosyal Hizmet adlı kitap Mart ayında 3. Baskı olarak SABEV yayınları arasına katıldı.
- İŞKUR’dan alınan Engelli Çağrı Merkezi Elemanı Yetiştirme Kursu Projesi Haziran ile Ekim ayları arasında sürdürüldü ve başarıyla tamamlandı. 10 kişinin eğitildiği kurs sonunda üç eleman istihdam edildi.
- Taner Artan tarafından yazılan Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmetler adlı kitap Ekim 2012’de SABEV yayınları arasında yayınlandı.
- İsmet Galip Yolcuoğlu tarafından yazılmış Bir Yetiştirme Yurdu Öyküsü 1998-2012 adlı kitap Ekim ayında SABEV yayınları arasına katıldı.
- İbrahim Cılga, Oğuzhan Zengin, Özgür Altındağ tarafından hazırlanmış Sosyal Hizmet Yazıları- Derleme adlı kitap Kasım ayında SABEV yayınları arasına katıldı.
- SABEV Yaşamdestek personeliyle aylık eğitim ve değerlendirme toplantıları yapıldı.
- SABEV ile Freiburg Evangelische Fachhochschule tarafından ortaklaşa planlanan sığınma ve göçmenlik alanındaki yapılacak araştırmaya destek olarak SABEV tarafından Prof. Dr. Beate Steinhilber başkanlığındaki Freiburg Evangelische Fachhochschule öğrenci grubu Ankara ve Gaziantep’e geldiler. Çalışmaları planlandı ve yürütüldü.
- SABEV ile Freiburg Evangelische Fachhochschule tarafından geçen yıl Freiburg’da düzenlenen Sığınma ve Göçmenlik Çalıştayına HÜ Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin katılımı ile yapılan Almanya ziyaretinin karşılığı olarak bu yıl Freiburg Evangelische Fachhochschule’den 13 kişilik Alman öğrenci grubu başlarında Prof. Dr. Beate Steinhilber ile birlikte SABEV davetlisi olarak Ankara’ya geldiler. Bir hafta süren etkinlikte çeşitli kuruluşlar da gezildi. Tüm etkinlikler daha sonra belgesel hazırlanmak üzere Münih Tiyatro ve Sinema Yüksekokulu tarafından filme çekildi. Programın adı: Başkası Başkadır (Anders ist Anders). Grubun Ankara programı SABEV tarafından düzenlendi.
- Nihat Tarımeri’nin Çocuk Koruma(ma) Kanunu – Çocuk ve Gençlik Yargılama Sistemi ve Uygulamalarına Bakış ve Tesbitler adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Ocak 2009)
- İsmet Galip Yolcuoğlu’nun Kızlarımdan Mektuplar – Bir Yetiştirme Yurdu Öyküsü adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Şubat 2009)
- Nisan ayında yapılan Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği genel kurulunda kitap masası açıldı, kitapların tanıtımı yapıldı.
- SABEV Yükseköğrenim Burs Fonu oluşturuldu ve bu fon adına Vakıflar Bankası Emek Şubesinde TL, $ ve € hesapları açıldı. Hesap numaraları SABEV web sayfasında yayınlandı.
- SABEV tarafından 46. Ölüm Yıldönümünde Nazım Hikmet için anma gecesi düzenlendi. 200’ü aşkın kişinin katıldığı gece ODTÜ Vişnelik sosyal tesislerinde yapıldı. Geceye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Bayan Günay ile Avusturya Büyükelçisi ile Avusturya Fahri Başkonsolosu da katıldılar (3 Haziran 2009)
- Nazım Hikmet’in 46. Ölüm Yıldönümü Anma Gecesi adına aynı gün Nazım Hikmet Fotoğrafları Sergisi açıldı ve Can Dündar’ın Nazım Hikmet Belgeseli gösterildi.
- Gecede toplanan gelir SABEV Yükseköğrenim Burs Fonuna aktarıldı.
- 3 Haziran Nazım Hikmet’i Anma Gecesinde SABEV kitap tezgahı açıldı.
- 3 Haziran Nazım Hikmeti Anma Gecesi nedeniyle ve SABEV burs fonu yararına ODTÜ Vişnelik Tesislerinde keçe tablo sanatçı Nevrin Kanat’ın 24 yapıtından oluşan Nevrin Kanat Keçe Tablo Sergisi açıldı. Sergi 1 Haziran 2009 ile 7 Haziran 2009 günleri arasında bir hafta açık kaldı. Sergide yapılan satıştan sağlanan gelir SABEV burs fonuna aktarıldı.
- Aziz Şeker’in Ayrılıklar Güzelse adlı öykü kitabı SABEV yayınları arasında ilk öykü kitabı olarak yayınlandı. (15 Ağustos).
- SABEV ile Diakonisches Werk Baden arasında imzalanan bir sözleşme ile 1 Eylül 2009 tarihinden başlayarak 31 Aralık 2011 tarihine kadar sürecek “Yeni Ülkenize Hazırlıklı Gidin” (Vorbereitet Ankommen zur neuen Heimat) adlı, kısa adıyla DİSA Projesi uygulamaya geçti.
- DISA Projesi çerçevesinde Ankara’da Yenişehir Mithatpaşa Caddesinde 5 odalı, 2 salonlu geniş bir büro kiralandı.
- SABEV’in yeni bürosunda SABEM (Sosyal Hizmetler Araştırma, Belgeleme, Eğitim Merkezi) Kütüphanesi oluşturulma süreci sürüyor.
- SABEV ile Freiburg Evangelische Fachhochschule tarafından Freiburg’da düzenlenen Sığınma ve Göçmenlik Çalıştayına HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulundan 14 kişilik öğrenci grubu ile katılındı. Bir hafta süren etkinlikte çeşitli kuruluşlar da gezildi. Tüm etkinlikler daha sonra belgesel hazırlanmak üzere Münih Tiyatro ve Sinema Yüksekokulu tarafından filme çekildi. Programın adı: Başkası Başkadır (Anders ist Anders).
- Aziz Şeker’in Sosyal Çalışma Mesleği – 21. Yüzyılda Sosyal Hizmet Arayışında Sosyal Çalışma Mesleği adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Şubat 2008)
- 27 Şubat 2008 günü Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünde SABEV dergilerinin ark kapaklarında yayınlanmış olan anıfotolarla oluşturulan SABEV Anıfoto Fotoğraf Sergisi açıldı. Sergi 10 03 2008 gününe değin açık kaldı. Düzenleyen: Öğrenci Reviye Özkan.
- SABEV’in 13. Kuruluş yıldönümü 5 Mayıs 2008 Pazartesi günü saat 18:30-21:00 saatleri arasında Ankara’da Limak Ambassadore Otelinde yapıldı. Kokteylde SABEV Yayınevi tarafından 1997-2008 yılları arasında yayınlanan 23 kitabın tanıtımının yapıldığı ve yazarlarına plaket ve teşekkür mektubu verilen bir de tören gerçekleştirildi. Kutlama kokteyli 250 kişilik bir davetli kitlesi tarafından “13 Yılda 23 Kitap” belgisi altında yapıldı.
- SABEV tarafından AB Eğitim, Kültür ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Ulusal Ajans) 2008 yılı gençlik programları kapsamında “Gençliğin Engelli Kadına Bakışı“ EYLEM-4.3 Ortaklık Kurma Faaliyeti adı ve çerçevesinde hazırlanan proje 17-21 Kasım 2009 günleri arasında Ankara’da Büyük Anadolu Otelinde 30 kişilik katılımla gerçekleştirildi.
- SABEV tarafından 2007 yılında kitap yayımları dışında birkaç mesleki toplantı yapılmış, sosyal çalışma mesleğinin sorunları tartışılmıştır.
- Emrullah Güney’in Çevrebilim Sözlüğü – Ekoloji Sözlüğü adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Ocak 2007)
- İlhan Tomanbay’ın Sosyal Olmak adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Şubat 2007)
- Nisan ayında yapılan Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği genel kurulunda kitap masası açıldı, kitapların tanıtımı yapıldı.
- Aziz Şeker’in Sosyal Hizmetin Hayaletleri – Başka Bir Sosyal Hizmet Mümkün adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Haziran 2007)
- Nihat Tarımeri’nin Çocuk Koruma(ma) Kanunu – Çocuk ve Gençlik Koruma Sistemi ve Uygulamalarına Bakış ve Tesbitler adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Ağustos 2007)
- Dr. Faruk Güçlü’nün Vergi ve Sosyal Devlet adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Ekim 2007)
- Emre Kongar’ın Sosyal Çalışmaya Giriş adlı kitabının tıpkıbasımı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Kasım 2007)
- Öteyandan, vakfımız 2007 Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Sempozyumunda ve Ankara’daki değişik sempozyumlarda vakfı ve kitaplarını tanıtma masası açmış, birkaç toplantıya SABEV adıyla katılmıştır.
- ODTÜ’de yapılan Sosyoloji Kongresinde SABEV masası açıldı ve yayınların ve vakfın tanıtımı yapıldı.
- Aziz Şeker’in Sosyal Hizmetin Sefaleti – Küreselleşme, Postmodernizm ve Sorgulanan Sosyal Çalışma Üzerine Tezler – Meslek Tartışmaları 4 adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Şubat 2006)
- Aziz Şeker’in Sosyal Hizmette Paradigma Arayışları – Sosyal Çalışmayı Yapılandırmaya Katkı 3 – Meslek Tartışmaları 5 adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Mayıs 2006)
- Aziz Şeker’in Sosyal Hizmetin Hayaletleri – Başka Bir Sosyal Hizmet Mümkün adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Haziran 2006)
- Önder Beter’in Sınırlar Ötesi Umutlar – Mülteci Çocuklar adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Haziran 2006)
- Dr. Hüseyin Tekin Sevil’in Yaşlılığın Sosyal Anatomisi adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Mart 2005)
- Nisan ayında yapılan Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği genel kurulunda kitap masası açıldı, kitapların tanıtımı yapıldı.
- Turgay Çavuşoğlu’nun Sosyal Hizmetlerin Yakın Tarihinden Sayfalar – Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu Yaprakları adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Eylül 2005)
- SABEV olarak 25-28 Eylül 2005 günleri arasında Nevşehir’de, Nevşehir Dedeman Otelinde ve otelin yanındaki geniş alana kurulan dev çadırda yapılan Kapadokya Yerel Yönetimler Dünya Barış Konferansına katıldık. Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve sivil toplum örgütlerinin de davet edildiği konferansa SABEV adına Vakıf Başkanı Prof. Dr. İlhan Tomanbay ve Seher Düzel katıldılar.
- Aziz Şeker’in Küreselleşen Dünya’da Geleceğin Sosyal Hizmeti – Meslek Tartışmalar 2 adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Aralık 2004)
- SABEV ile Freiburg Evangelische Fachhochschule tarafından Freiburg’da düzenlenen Sığınma ve Göçmenlik Çalıştayına HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulundan 12 kişilik öğrenci grubu ile katılındı. Bir hafta süren etkinlikte çeşitli kuruluşlar da gezildi. Programın adı: Diyalogda Çeşitlilik (Vielfalt im Dialog)
- Aynı program kapsamında aynı yılın sonlarında Freiburg’taki kardeş okuldan da 13 kişilik bir öğrenci grubu başlarında Prof. Dr. Beate Steinhilber ile birlikte Ankara’ya ziyarette bulundular. Grubun Ankara programı SABEV tarafından düzenlendi.
- SABEV ile Freiburg Evangelische Fachhochschule tarafından Freiburg’da ikinci kez Sığınma ve Göçmenlik Çalıştayı düzenlendi. HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulundan 15 kişilik öğrenci grubu ile katılınan çalıştay bir hafta sürdü. Bu arada bir günlüğüne Strazbug’a gezi düzenlendi. Sosyal hizmet kuruluşları gezildi.
- Aynı yılın sonlarında Freiburg’taki kardeş okuldan da 13 kişilik bir öğrenci grubu başlarında Prof. Dr. Beate Steinhilber ile birlikte Ankara’ya ziyarette bulunarak çeşitli sosyal hizmet kuruluşlarını gezdiler. Freiburg’da yapılan çalıştayın değerlendirme toplantıları yapıldı. Grubun Ankara programı SABEV tarafından düzenlendi.
- Almanya Baden Baden Bölgesi Protestan Kilisesinde sosyal hizmet alanında görevli 15 kişilik grup Bay Michael Donner düzenlemesiyle vakfımızı ziyaret etti. Kendilerine Türkiye’deki sosyal hizmetler üzerine sunuş yapıldı, akşam yemeği verildi.
- Dr. Faruk Güçlü’nün İntihar – Umutsuzluğun Tırmanışı adlı kitabı SABEV yayınları tarafından yayınlandı. (Şubat 2001)
- SABEV ile Freiburg Evangelische Fachhochschule tarafından Freiburg’da düzenlenen Sığınma ve Göçmenlik Çalıştayına HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulundan 13 kişilik öğrenci grubu ile katılındı. Bir hafta süren etkinlikte çeşitli kuruluşlar da gezildi. Programın adı: Farklı Bir Buluşma (Eine Begegnung der besonderen Art)
- Aynı program kapsamında aynı yılın sonlarında Freiburg’taki kardeş okuldan da 13 kişilik bir öğrenci grubu başlarında Prof. Dr. Beate Steinhilber ile birlikte Ankara’ya ziyarette bulundular. Grubun Ankara programı SABEV tarafından düzenlendi.
- Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından yazılan Travma Tedavisi Uzman Eğitimi adlı kitabın basımının gerçekleştirilebilmesi için merkezi Amerika’da bulunan “Amerikan Jewish World Service” adlı kuruluştan 1500 US Dolar sağlandı ve bu parayla deprem ve sosyal hizmetler ilgili olan eğitsel kitabın basımı gerçekleştirildi.
- Koblenz Fachhochschule für Sozialarbeit Sozialpädagogik’den 14 öğrenci ve üç profesör 28 Mart 2000 ile 01 Nisan 2000 Cumartesi günleri arasında Ankara’da kalarak 31 Mart 2000 Cuma günü SABEV’i ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.
- Ankara MANAŞ ve SABEV işbirliğiyle endüstriyel sosyal hizmet çerçevesinde otobüs fabrikasından 5, HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulundan 5 öğrenci ve her iki kuruluş yetkilileriyle Karabük Demir Çelik Fabrikasına üç günlük ziyaret yapıldı. Gezide eğitim toplantılarıyla eğitsel gelişme amaçlandı. Daha sonra Safranbolu ve Amasra gezildi. Gezinin masrafları MANAŞ’tan karşılandı.
- MANAŞ’tan SABEV’e gelen yazı üzerine fabrikada oluşturulacak kütüphane için SABEV yayınlarından bir takım bağışlandı.
- Yrd. Doç. Dr. Faruk Güçlü’nün İntihar – Bir Umutsuzluğun Tırmanışı adlı kitabı SABEV yayınlar arasında basıldı.
- Genel kurul yapıldı.
- Vakıf Ataç Sk. adresinden 4. Cd. adresine taşındı.
- 13-14 Mart 1999 günlerinde Ankara’da toplanan Ankara Kent Konseyi Girişimine SABEV olarak katılındı. Katılım diğer toplantılarla sürdürüldü.
- 08-09. Mayıs 1999 günleri arasında Adana Rotaryen Kulüpleri ile SABEV aracılığıyla Adana Özürlüler Parkında bir şenlik ve özürlüler sempozyumu düzenlendi. HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulu öğretim elemanlarından ortalama 10, öğrencilerden bir otobüs ile ortalama 40-50 öğrenci Adana’ya götürüldü, sempozyum ve şenlik kitlesel olarak yapıldı. Gezinin tüm masrafları Adana Rotary Kulüpleri tarafından karşılandı.
- 24.05.-28.05.1999 günlerinde Frankfurt Sosyal Hizmetler Yüksekokulu öğretim üyelerinden Prof. Dr. Klaus Weber ve okullarından altı kişilik öğrenci grubu SABEV’in çağrılısı olarak Ankara’ya geldiler, sosyal hizmet kuruluşlarını gezdiler ve vakfımızı ziyaret ettiler. Görüş alışverişinde bulunuldu.
- İlhan Tomanbay’ın Sosyal Çalışmayı Yapılandırmak adlı kitabı SABEV yayınları arasında basıldı. (Mayıs 1999)
- SABEM dergisinin (24. Sayı ile) yayınına son verildi.
- SABEM Degisinin yayınlanan sayılarına çok önemli bir hizmet olarak eski ve Türkiye’de ilk kurulan sosyal hizmetler yükseköğretim kurumu olan Sosyal Hizmetler Akademisinin ve bir dönem açık olan ve 1983 yılında kapatılan Hacettepe Üniversitesi Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bölümünün tüm mezunları yıllara göre liste olarak verilmiş, böylelikle Türkiye’de sosyal hizmet eğitimi için önemli bir tarihsel belge kayda geçirilmiştir.
- Türkiye 3. Sektör Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen “2000’li yıllarda Daha Sağlıklı Bir Demokrasi ve Sivil Toplumu Nasıl Yaratabiliriz?” konulu konferansa vakıf olarak katılındı.
- TÜSEV’e depremzedeler için proje hazırlandı.
Üçüncü Binyıl gecesi, yılbaşı vakıf kararı ve HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulundan 8 öğrenci ile deprem bölgesinde geçirildi. Çadırkentteki sakinlerle kamp ateşi yakıldı. Şarkılar söylendi. Bölgede üç gün çalışıldı, yardım gereçleri dağıtıldı.
- İlhan Tomanbay’ın editörlüğünü yaptığı Sosyal Ankara – Ankara Sosyal Kuruluşlar Kılavuzu adlı kitap SABEV yayınları arasında basıldı. (Ocak 1998)
- SABEV ve SABEM Kendini Tanıtıyor” adlı kitapçık vakıf yayınları arasında çıkarıldı.. (Şubat 1998)
- SABEV ile Alman Kültür Merkezi işbirliği ile 20-21 Şubat 1998 günlerinde Ankara Alman Kültür Merkezi salonunda Gençlik konulu sempozyum yapıldı. (Biz Gençlere Ne Verebiliyorsunuz?)
- Hüseyin Tekin Sevil tarafından yazılan Uyuşturucu Bağımlılığı adlı kitap SABEV Yayınlar arasında yayınlandı. (Şubat 1998)
- HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulu öğrencileri tarafından kurulan Sosyal Hizmetler Etkileşim Kulübünün düzenledikleri konferansları için slayt çekim masrafları karşılandı. (20 slayt)
- SABEV tarafından 27.03.1998-11.04.1998 günleri arasında Köln Üniversitesi Sosyal Pedagoji Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri için Türkiye’de düzenlenen mesleki eğitim gezisine üç Alman öğretim elemanı ve 13 öğrenci katıldılar. Bir hafta Ankara’da sosyal hizmet kuruluşları gezildi, ikinci hafta Göreme üzerinden gittikleri Antalya’da eğitim seminerleri yapıldı. Geziye HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulundan da 7-8 öğrenci katıldı.
- 02.04.1998 günü SABEV tarafından Alman Kültür Merkezi konferans salonunda “Sosyal Hizmet Alanında Pedagojinin Önemi” konulu konferans düzenlendi. Sunuşu Köln Üniversitesi Sosyal Pedagoji Bölümünden Dr. Michaela Emmerich ile Ulli Groneick yaptılar. Konuşmalar simültane çeviriyle izleyenlere aktarıldı.
- SABEV olarak internete bağlanıldı ve SABEV web sitesi açıldı.
- Almanya’nın Hechingen kasabasında 03-09.08.1998 günleri arasında düzenlenen bir haftalık çocuk şenliğine SABEV’in düzenlemesiyle Sosyal Hizmetler Yüksekokulundan dört, İzmir Ege Üniversitesi Alman Dil ve edebiyatı bölümünden bir öğrenci katıldı.
- Veysi Oymak’ın Zeka Özürlü Çocukların Yetiştirilmesi adlı kitabın SABEV Yayınlarnda ikinci baskısı yapıldı. (Ağustos 1998)
- 12-25 09.1998 günleri arasında Hamburg Gençlik Dairesi ile işbirliği içinde 12 sosyal çalışmacı/sosyal eğitimci SABEV’in düzenlediği proğramla Türkiye’ye gelerek sosyal inceleme gezisi yaptılar. Istanbul, Trabzon, Artvin, Erzurum, Sivas, Ankara illerini gezerek hem sosyal hizmet kuruluşlarını gördüler hem de Türkiye’nin geniş panoramasından bir kesit tanıdılar.
- Cafer İleri’nin Görme Özürlülerin Hareket Özgürlüğü Eğitimi adlı kitabı SABEV Yayınları arasında basıldı. (Ekim 1998)
- Frankfurt Sosyal hizmetler Yüksekokulu öğretim üyelerinden Prof. Dr. Klaus Weber ve Prof. Dr. Hans See altı kişilik öğrenci grubuyla geldikleri Ankara’da vakfımızı ziyaret ettiler. HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulundan öğrencilerle görüşmeler yaptılar. Görüş alışverişinde bulunuldu.
- ABD Federal Çalışma Bakanlığından Roger G. Kramer (Director, Division of Immigration Policy and Research) ve ABD Ankara Büyükelçiliği Çalışma Ateşesi H. Frazier Webb SA-BEV’i ziyaret ederek Türkiye’nin çalışma sorunları ve çalışan çocuklar üzerine bilgi aldılar.
- SABEV bünyesinde Sokak Çocukları Eğitim, Araştırma ve uygulama Merkezi (SOÇEM) kuruldu. Sorumluluğu Doç. Dr. Sevil Atauz’a verildi.
- İngilizce, Almanca ve bilgisayar kursları sürdürüldü
- Veysi Oymak’ın Zeka Özürlü Çocukların Yetiştirilmesi adlı kitabı SABEV’in ilk yayını olarak yayınlandı. (Şubat 1997)
- SABEV Genel Kurulu Yapıldı.
- 14.05.1997 günü başlayarak altı hafta boyunca haftada bir olmak üzere altı kez Teras Söyleşileri düzenlendi.
- 20.05.1997 günü SABEV tarafından HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulu voleybol takımına SABEV logolu voleybol giysileri (atlet, şort ve çorap) HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulu şenliğinde törenle dağıtıldı.
- Almanya’da yaşayan İbrahim Cuma ve ailesinin istemi üzerine Vakıf aracılığıyla sosyal çalışmacı bir bakıcı anne bulunarak Almanya’ya yollandı.
- Vakıf gönüllü genel müdürlüğünü yapan İbrahim Alay vakıftan ayrıldı.
- Hüseyin Tekin Sevil’in Uyuşturucu Bağımlılığı adlı kitabı yayınlandı.
- Balkan Yaz Okulu Sevil Atauz’un sorumluluğunda 15-21 Eylül 1997 günleri arasında Istanbul’da düzenlendi.
- Köln Üniversitesi Sosyal Eğitim Yüksekokulu ve SABEV işbirliğiyle 12.09.1997 Cuma – 27 Eylül 1997 Cumartesi günleri arasında düzenlenen eğitim gezisine 14 Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu öğrencisi ile aynı okuldan bir öğretim üyesi katıldı.
- Köln Üniversitesinden 3 öğretim elemanı ve 13 öğrenci Ankara ve Antalya’da ağırlandı.
- Hamburg Gençlik Dairesi ile SABEV işbirliğiyle 08-23 Ağustos 1997 günleri arasında Hamburg’a düzenlenen mesleki eğitim gezisine Türkiye’den 10 sosyal çalışmacı, bir psikoloğ ve bir gençlik çalışmacısı (THK’dan) katıldı.
- Hacettepe Üniversitesinin 1997 yılı kapanış şenliğinde SABEV olarak masa açıldı.
- İngilizce, Almanca ve bilgisayar kursları sürdürüldü.
- Almanya’da yaşayan İbrahim Cuma ve ailesinin istemi üzerine Vakıf aracılığıyla sosyal çalışmacı bir bakıcı anne bulunarak Almanya’ya yollandı.
- Vakıf gönüllü genel müdürlüğünü yapan İbrahim Alay vakıftan ayrıldı.
- Hüseyin Tekin Sevil’in Uyuşturucu Bağımlılığı adlı kitabı yayınlandı.
- Balkan Yaz Okulu Sevil Atauz’un sorumluluğunda 15-21 Eylül 1997 günleri arasında Istanbul’da düzenlendi.
- Köln Üniversitesi Sosyal Eğitim Yüksekokulu ve SABEV işbirliğiyle 12.09.1997 Cuma – 27 Eylül 1997 Cumartesi günleri arasında düzenlenen eğitim gezisine 14 Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu öğrencisi ile aynı okuldan bir öğretim üyesi katıldı.
- Köln Üniversitesinden 3 öğretim elemanı ve 13 öğrenci Ankara ve Antalya’da ağırlandı.
- Hamburg Gençlik Dairesi ile SABEV işbirliğiyle 08-23 Ağustos 1997 günleri arasında Hamburg’a düzenlenen mesleki eğitim gezisine Türkiye’den 10 sosyal çalışmacı, bir psikoloğ ve bir gençlik çalışmacısı (THK’dan) katıldı.
- Hacettepe Üniversitesinin 1997 yılı kapanış şenliğinde SABEV olarak masa açıldı.
- İngilizce, Almanca ve bilgisayar kursları sürdürüldü.
- SABEM Dergisinin ilk sayısının özeti olan Almanca tanıtım broşürü yayınlandı.
- 01.02.1996 günü Vakıf Başkanı İlhan Tomanbay TRT-INT Televizyonunda proğrama katılarak SABEV’in hizmet anlayışı ve hizmetlerini anlatmıştır.
- SABEV 06.03.1996 günü yapılan toplantı ile SHÇEK tarafından Ankara’da başlatılan Çocuk Hakları Uzmanlık Komisyonlarının çalışmalarına etkin olarak katılmıştır. Bir yıllık çalışma sonunda hazırlanan raporlar SHÇEK’e sunulmuştur.
- 26.04.1996 günü Hamburg Gençlik Dairesinden Jürgen Tormählen başkanlığında bir grup vakfımızı ziyaret ederek bilgi aldılar.
- Toplu bilet alınarak 21.05.1996 günü Devlet Tiyatrosu oyunlarından Kuğular Şarkı Söylemez oyununa gidilmiştir.
- Hollanda’dan Güneş Yayınevi sahibi ve lexikolog Erdoğan Güneş ile ilişki içinde, yazdığı Hollandaca Türkçe sözlüklerin Kütüphaneler Genel Müdürlüğü tarafından satın alınması sağlandı. Bunun karşılığında kendisinden vakfa bağış alındı.
- SABEV okurlarına ucuz kitap sağlama kampanyası başlattı.
- Yönetim Kurulu olarak Hollanda Kültür Ateşesi Bert Evenhuis ziyaret edildi.
- Yönetim Kurulu olarak Almanya Kültür Ateşesi Bayan Gudrun Sräga-König ile Sosyal Ateşe Bay van Almck ziyaret edildi.
- SHÇEK’in çocuk hakları ile ilgili sözleşmenin uygulanması için oluşturulan ihtisas komisyonuna vakıf adına Prof. Dr. Tahir Hatiboğlu katıldı.
- İngilizce kursunun yanısıra Yüksekokul öğrencileri için Almanca ve Bilgisayar kursları başlatıldı. Almanca için HÜ öğrencisi Sibel Alay , bilgisayar için lise mezunu Akın Öztürk görevlendirildi.
- ÜRÜN Yayınevi ile ortaklaşa Oğuz Tansel’i anma gecesi düzenlendi. Oğuz Tansel kitabı çıkarıldı.
- Gelir sağlamak üzere 6 kartpostal basıldı.
- SABEV yaşamının ilke standını (masasını) 16.05.1996 günü HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulunda yapılan öğrenci şenliğinde kurarak halka açık sosyal çalışma yaptı.
- İbrahim Alay gönüllü, karşılıksız vakıf genel müdürü oalrak atandı.
- YUYAV (Yurtdışındaki Yurttaşlarımız İçin Sorun Çözme ve Yardım) Projesi başlatıldı. (Mart 1996).
- ÜRÜN Dergisiyle ortaklaşa Monetarizm ve Sosyal Hizmetler/Sosyal Sorunlar konulu panel düzenlendi.
- SABEV Cemal Gürsel Caddesinden Ataç Sokağa taşındı.
- 01.06.1996 günü HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulu öğrencileri için Bolu Aladağ’a günübirlik gezi düzenlendi. 47 öğrenci katıldı.
- Eylül ayında SABEV tanıtım kartı basılarak adresleri olan ortalama 800 sosyal çalışmacıya postalandı.
- Vakıf terasında sosyal çalışmacılar için iki kez yemek verildi. (Mantı günü)
- 06 10 1996 günü üç ay süren (Ekim, Kasım, Aralık) Felsefe Seminerleri düzenlendi. Seminer Yrd. Doç. Dr. İsmail Demirdöven tarafından verildi.
- 15.10.1996 günü vakıf başkanı İlhan Tomanbay HBB televizyonunda kendisiyle yapılan uzun görüşmede SABEV ve SABEM’i tanıttı.
- 19.10.1996 günü Hollanda İslam Yaşlılar Sendikasından bir grup vakfımızı ziyaret ederek bilgi aldılar, bilgi verdiler. Sendika SABEM’de tanıtıldı.
- Dilek Yücel ve Günay Karacasu vazgeçtiklerinden Almanca bursu Mehtap Kalyoncu ve Berrin Balay’a verildi.
- Almanya Hildesheim Yüksekokulu Sosyal Eğitim Bölümü dekanı Prof. Dr. Friedhelm Vahsen, öğretim elemanı Dr. Maria Busche-Baumann ve arkadaşları 05.-08.12.1996 günleri arasında Ankara’ya gelerek Vakfımızı ziyaret etti.
- Avusturalya’da yaşayan Sosyal Hizmetler Akademisi çıkışlı meslektaşımız Aralık ayında Ankara’ya gelerek vakfımızı ziyaret etti.
- ABD Tenneesee Üniversitesi öğretim üyesi ve Sosyal Hizmetler Akademisi çıkışlı Prof. Dr. Muammer Çetingök Aralık ayında Ankara’ya gelerek vakfımızı ziyaret etti.
- SABEV’in genel kurulu yapılarak ilk yönetim kurulu seçilmiştir.
- 27.07.1995 günü Mülkiyeliler Birliği salonunda yapılan toplantıya SABEV adına kırk dolayında sivil toplum örgütüyle birlikte katılarak Bosna’da Yapılan insanlıkdışı Sırp vahşetine karşı Bosna İçin İnsanlık Girişimi hareketine katıldık.
- 14.06.1995-18.06.1995 günleri arasında “Ethnischer Schwerpunkt Altenhilfe (ESA)” Projesi kapsamında “Rhein-Ruhr-Institut für Sozialforschung und Politikberatung (RISP) e.V. an der Universität – Gesamthochschule Duisburg”dan Manfred Hielen SABEV’i ziyaret etti. Yurtdışında yaşlanma ve Duisburg’da yabancı göçmenler için huzurevi konusunda görüşmeler yapıldı.
- 04.09.1995 ile 15.09.1995 günleri arasında Pekin’de gerçekleştirilen 4. Dünya Kadın Konferansına Yönetim Kurulu üyemiz ODTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Yıldız Ecevit katıldı. Ecevit 17.11.1995 günü Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğinde Çin izlenimlerini anlatmış ve SABEM’e makale olarak yazmıştır.
- SABEV kurulduğu bu ilk yıla Köln Üniversitesi Sosyal Pedagoji Bölümü ile yapılan anlaşma gereğince öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirdi. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’ndan 7 öğrenci ve üç öğretim elemanı 14 Eylül – 28 Eylül 1995 günleri arasında Köln’e giderek onbeş gün Sosyal Pedagoji Bölümünü ve değişik sosyal hizmet kuruluşlarını ziyaret ettiler.
- 24.09.2000 günü Köln Üniversitesinde Köln’de yaşayan Türkiye’li bir grupla toplantı yapılarak SABEV tanıtıldı; işbirliği olanakları araştırıldı.
- Köln Üniversitesinden onbeş kişilik (üç öğretim elemanı 12öğrenci) ile aynı uçakla Ankara’ya dönüldü ve 28.09.1996 ile 13.10.1996 günleri arasında kendilerine SABEV tarafından yapılan eğitim gezisi uygulandı. Sosyal hizmet kuruluşları gezildi.
- Geri dönüş uçağıyla Köln Üniversitesi Sosyal Çalışma Yüksekokulundan 15 kişilik öğretim elemanı ve öğrenci SABEV’in düzenlediği organizasyonla Türkiye’ye geldiler. Sosyal hizmet kuruluşlarını gezdiler.
- Eylül ayında SABEM dergisi yayın yaşamına başladı. (Eylül 1995).
- Köln Üniversitesi Sosyal Çalışma Yüksekokulundan Dr. Michaela Emmerich 02.10.1995 günü saat 18:30’da Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği salonunda “Almanya’da Sosyal Hizmetler” konusunda sosyal çalışmacılara bir konferans verdi.
- Köln Üniversitesi Sosyal Çalışma Yüksekokulundan Prof. Dr. Hansjosef Buchkremer 03.10.1995 günü saat 18:30’da Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği salonunda “Almanya’da Özürlülerin Eğitimi” konusunda sosyal çalışmacılara bir konferans verdi.
- Almanya Bielefeld Üniversitesinden Reinhard Varchmin vakfı ziyaret etti.
- Vakıf adresinde H.Ü. Sosyal Hizmetler Yüksekokulu öğrencilerine aynı okuldan öğrenci Ertan Öztürk tarafından ücretsiz olarak İngilizce kursları başlatıldı.
- REHA Akademisinden Ankara Alman Kültür Merkezi için iki kişilik Almanca dil bursu alındı. Bir burs da Alman Kültür Merkezinden sağlandı. (İki öğrenci Dilek Yücel ve Güner Karacasu, Evrim Efe)
- SABEV bünyesinde SABEM (Sosyal Hizmetler Eğitim, Araştırma, Uygulama Merkezi) kuruldu. Belgelik ve kitaplık kuruldu.
- Vakıf için yaşlıların bakımı konusunda proje geliştirmek amacıyla Ankara İş ve İşçi Bulma Kurumu Ankara İl Müdürü ziyaret edildi.
- 06.11.1995 günü, 14 Eylül 28 Eylül 1995 günleri arasında yapılan mesleki Köln gezisini geziye katılan üç öğretim elemanı HÜ Sosyal Hizmetler Yüksekokulunda öğretim elemanlarına bir sunuş yaparak anlattılar.