Vakfımız
SABEV Türkiye’nin sosyal hizmetler ve sosyal çalışma alanında eğitim, araştırma, belgeleme ve uygulama alanında kurulmuş ilk ve tek vakfıdır.
SABEM ise SABEV bünyesinde açılan Türkiye’nin ilk ve tek Sosyal Hizmetler Araştırma Belgeleme Eğitim Merkezi’dir.
Türkiye’de sosyal çalışmacı yetiştiren eğitim kurumu tektir. Sosyal hizmetlerin Türkiye’de yaygınlaşamamış bir eğitimi ve fazla tanınmamış bir mesleği vardır. Işte bu, Merkez’in kuruluş noktasıdır. Türkiye’de sosyal hizmetlerin ve sosyal çalışma mesleğinin tanınması, yaygınlaşması ve etkinleşmesi vakfın ana amacıdır. Bunun için araştırma, eğitim ve yayın çalışmaları yapar. Ayrıca Türkiye’de sosyal hizmet belgeliğinin oluşturulmasına da başlanmıştır.
SABEM kitaplığı ve belgeliği tüm dünyada, yararlanmak isteyenlerin hizmetine açıktır. Sosyal hizmetler alanında basılmış tüm yayınlar bu kitaplıkta vardır.
SABEM’de üniversite öğrencilerine beş yıl süre ile Ingilizce, Almanca ve bilgisayar kursları verilmiştir. Üç aylık felsefe semineri düzenlenmiştir. Gençlik konusunda uluslararası sempozyum düzenlenmiştir. Bir dönem Vakfın eski adresinde “Teras Söyleşileri” düzenlenmiştir.
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu öğrencilerinden altı kişiye Ankara Goethe Enstitüsü’nde temel Almanca için burs verilmiştir. Bundan amaç, sosyal çalışmacılar arasında Almanca bilenlerin sayısını arttırmaktır. Çünkü Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’nda tek yabancı dil Ingilizce’dir. Oysa yurtdışında çalışan ve yaşayan ve sosyal çalışma mesleğine konu olan milyonlarca Türkiyeli’nin büyük kesimi Almanya’dadır ve ilgi beklemektedir.
Vakıf tarafından beş yıl boyunca sosyal çalışma alanında Türkiye’nin o dönem için biricik meslek dergisi olan ve iki ayda bir yayınlanan SABEM adlı dergi yayınlanmıştır. Derginin yayınına 1995 yılında başlanmış ve 1999 yılında ekonomik nedenlerle son verilmiştir.
SABEV yayınlarından yedi kitap piyasaya çıkarılmıştır.
SABEV olarak 1995-1997 yılları arasında F. Almanya Köln Üniversitesi Sosyal Eğitim Yüksekokulu ile iki kez karşılıklı eğitim gezileri düzenlenmiştir. Aynı dönemde Hamburg’a sosyal hizmetler alanındaki uzman personel için eğitim gezileri düzenlenmiştir. Ayrıca Almanya Hechingen kentinde her yıl düzenlenen Ratzgiwatz Çocuk Şenliğine sosyal çalışma öğrenci ve elemanlarını düzenli olarak yollamaktayız. Bu tür geziler sürdürülecektir.
Türkiye’de sosyal hizmetler alanında bilimsel kitap sayısı çok az. Sosyal çalışmacılar için bütün Türkiye’de çıkan tek haber dergisi SABEM. Bu alanda bilimsel dergi hiç yok. Bilimsel dergi çıkartma hazırlığımız var. Yeni kitaplar yayınlayacağız. Uluslararası seminerler düzenlemek istiyoruz. Sokak çocuklarıyla ilgili, göçmenlerle ilgili uygulama projelerimiz var.
EN ÖNEMLİSİ: Merkezimizi uluslararası bir araştırma enstitüsü durumuna getirmek istiyoruz. Konukevi’yle, öğrenci yurtlarıyla elektronik iletişim sistemiyle gelişmek istiyoruz. Internetle Dünya’ya açılmak; kitaplığımızı WEB Sitesine vermek istiyoruz. Bunun için çalışmalara başladık.
Büyümek ve açılmak istiyoruz. Bütün bu ve başka etkinlikler ve projeler için sponsor ve parasal destek arıyoruz. Ayrıca: Kiradan kurtulmak, kendi büromuza sahip olmak istiyoruz. Dokümantasyon Merkezimizi geliştirmek istiyoruz. Bilgisayar sayımızı arttırmak istiyoruz. Yabancı araştırmacılar için belgeliğimiz bünyesinde konuk odaları açmak istiyoruz. Yüksekokul öğrenci yurdu kurmak istiyoruz. Daha birçok projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Her türlü katkıya teşekkür ederiz.
Çalışanlar
Çalışan Adı ve Soyadı
Görevi
Çalışan Adı ve Soyadı
Görevi
Çalışan Adı ve Soyadı
Görevi
Çalışan Adı ve Soyadı
Görevi